Pinksteren 2023 Pinksteren 2023
Het thema van de dienst ‘De Geest, we zien haar niet …’ is geprobeerd zichtbaar te maken in deze schikking.
lees meer »
 
Veertigdagentijd en Pasen 2023 Veertigdagentijd en Pasen 2023
“Uit liefde voor jou”
Symbolisch schikken gedurende de 40-dagentijd

Als basis voor de schikkingen worden de ringen weer gebruikt. Deze staan voor verbonden liefde. We gebruiken ook kronkelige takken zoals hazelaar. Liefde is niet een rechtlijnig pad maar een route met onverwachte wendingen. Meebewegen en luisteren zijn dan van belang. Paars is de liturgische kleur tijdens de veertigdagentijd. Elke week wordt iets toegevoegd aan de schikking passend bij de lezing. De schikkingen hebben een sober karakter en starten met een periode van bezinning en reflectie.
lees meer »
 
Advent en Kerst 2022 Advent en Kerst 2022

De basis van de schikkingen in de adventsperiode en met Kerst zijn twee ringen die horizontaal met elkaar verbonden zijn. Verbondenheid met God en met elkaar. In de lezingen wordt zichtbaar dat er bij God plaats is voor iedereen. In Zijn nabijheid mag iedereen zich genodigd weten.
Van oudsher is je achtergrond bepalend hoe er naar je wordt gekeken. Het bestempelt je herkomst en daarmee vaak ook je betrouwbaarheid. Het is daarom opmerkelijk dat in Jezus’ stamboom vrouwen staan met een bijzonder moeilijke achtergrond. Deze vrouwen staan centraal in de komende schikkingen.
De schikking staat op een paarse en jute ondergrond. Paars is de liturgische kleur en jute als teken van inkeer en er weinig toe doen. De ringen worden elke week verder bekleed met mos; de schikking wordt levendiger. De geboorte van Jezus komt steeds dichterbij.  Elke week komt er ook een adventskaars bij.
lees meer »
 
Eeuwigheidzondag 2022 Eeuwigheidzondag 2022

Tijdens eeuwigheidszondag worden overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar herdacht, Een toelichting op deze schikking is te lezen onder lees meer.
 
lees meer »
 
Dankdag 2022 Dankdag 2022
Vandaag op deze dankdag is het tijd om de oogst te vieren.
Dit kan met de tekst van lied 718:
‘Niet voor schuren
die niet duren,
gaaft Gij vruchtbaarheid,
maar opdat op aarde,
in uw goede gaarde,
niemand honger lijdt’.

De cirkel van zaaien (biddag), verzorgen (dag van de arbeid) en oogsten (dankdag) is weer rond. In deze kleurrijke schikking is de opbrengst van de oogst zichtbaar gemaakt met wortelen, spruitjes, radijsjes, mini paprika's en snijbonen.


 
 
Afscheid ds. Pieter Hoekstra Afscheid ds. Pieter Hoekstra
Beste Pieter Hoekstra

Afgelopen jaar; het jaar waarin je als ambulant predikant was verbonden aan de Ringvaartkerk, was het jaarthema “Opstaan en gaan! De zeven wegen van barmHARTigheid”. Daarvoor maakte we een schikking met een hart erin (zie kleine foto). Dit hart kwam verschillende keren terug in de bij dit thema horende diensten. Daarom hebben we voor jou in de kerk ook dit hart weer staan en we hebben een kleinere versie van dit hart gemaakt om mee naar huis te nemen. Je hebt harten van gemeenteleden veroverd en je met passie (de rode bloemen) ingezet voor onze gemeente. Waar voor HARTelijke dank!

Alle goeds en gezondheid voor nu en in de toekomst
Werkgroep Symbolische Schikkingen
Anne, Anita, Anneke, Joke, Lia, Marjon, Pleun en Sjanie.
 
Samen één aarde - startzondag 2022 Samen één aarde - startzondag 2022

Startzondag 2022 luidt het jaarthema 'samen één aarde' in. Klik op lees meer voor de toelichting.
lees meer »
 
Verbintenisdienst Laura Nagelkerke - van Wieringen Verbintenisdienst Laura Nagelkerke - van Wieringen
Klik op lees meer voor de toelichting op de symbolische schikking ter gelegenheid van de verbintenisdienst van Laura Nagelkerke
28 augustus 2022 Ringvaartkerk.
lees meer »