Vorming en Toerusting

Vorming en Toerusting

Ons jaarthema in de komende periode is ‘Samen één aarde’.

In deze folder vindt u een overzicht van wat er in de komende periode gaat gebeuren. In het kerkcafé voeren we gesprekken waarin onze betrokkenheid op de aarde op allerlei manieren aan de orde komt. Er zijn avonden waarop een aspect van ons thema centraal staat. We kijken naar verschillende films. Kortom het gaat ons om verdieping en bewustwording dat we samen één aarde hebben.
Klik hier voor de folder.

Algemene spelregels:

Momenteel zijn alle activiteiten onbeperkt toegankelijk. Mocht echter corona weer roet in het eten gooien en u moet zich aanmelden, dan kan dat via tiny-url.com/ringvaartkerk. U ziet hier ook hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Heeft u zelf niet de beschikking over een internetverbinding, vraag dan iemand anders of bel 0180-399012.

Kijk op www.ringvaartkerk.nl of reserveren noodakelijk is. Heeft u corona-gerelateerde klachten, blijf dan thuis.

 

 
ZWO project 2023 ZWO project 2023

“Samen één aarde” dat is het jaarthema van de Ringvaartkerk

Na een goed en succesvol project voor het NEST in Beiroet, Libanon, met een opbrengt van ruim €10.000,00, heeft de ZWO-groep gezocht naar een nieuw jaarproject voor de Ringvaartkerk wat aansluit op het jaarthema “Samen één Aarde”.

Dit is erg dat makkelijk gezegd vanuit onze situatie, naast alle grote problemen zoals in Oekraïne en Turkije, willen we ook oog houden voor de vele kleine projecten die de aandacht verdienen zoals reis van onze jongeren naar Gambia, het werk van Kerk in Actie wereldwijd en ga zo maar door.

De ZWO-groep heeft gezocht naar een project waar het thema van dit jaar goed tot uiting komt. We hebben dat gevonden in het project van Trukajaya op Java met de titel.

“Een beter inkomen voor Javaanse boeren in Indonesië”.

lees meer »
 
Jongerenkoor Anthem

Jongerenkoor Anthem

Maak kennis met het gezelligste koor uit Nieuwerkerk aan den IJssel e.o. 

Anthem is in 1981 opgericht door jongeren uit de huidige PKN gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds 2012 is Vincent Spoeltman de dirigent van Anthem. Onder zijn leiding repeteert Anthem iedere zondagavond van 19.45 tot 21.15 uur in de Ringvaartkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel

Het repertoire van Anthem is zeer veelzijdig. Zo zingt Anthem onder andere pop, klassiek, musical én religieuze muziek. 

Anthem verleent regelmatig medewerking aan diensten in de regio. Daarnaast geeft Anthem iedere 2 jaar een eigen concert. Lees meer…