Opvangcentrum voor jongeren in Libanon Opvangcentrum voor jongeren in Libanon

In deze video - vertoond tijdens het collectemoment in de dienst van 3 april j.l. - ziet u een samenvatting van het kerkelijk werk in Beiroet. 
Het zijn stukjes uit een televisie reportage van ‘Petrus’ nog te zien via NPO Plus en een stukje uit de kerk waar van Ds. Van Saane en zijn gezin lid zijn, terug te zien via YouTube. Voor een gedegen toerusting van predikanten in met Midden-Oosten is uw steun voor “Het NEST” van harte aanbevolen. Zij hebben onze steun hard nodig om dit werk mogelijk te maken. U kunt uw gave geven via de QR code of gewoon via de bank het nr. van de ZWO is: NL89 RABO 0345 251814.
 
 
Project in de 40 dagentijd Project in de 40 dagentijd

Beste mensen van de Ringvaartkerk

Dit jaar hebben we tijdens de 40 dagen voor Pasen het werk van Ds van Saane en zijn vrouw in Libanon extra onder uw aandacht gebracht. We hoopten tijdens de 40 dagen de vier lichte persoon te kunnen invullen.
Helaas is dat niet helemaal gelukt en we hopen van harte dat snel de laatste persoon ook ingevuld kan worden. Ieder licht persoon stond voor € 500,00. Op 1e paasdag is de stand blijven steken op € 1700,00. Hartelijk dank voor uw bijdrage, maar u ziet: net te weinig voor de vierde persoon. 
Inmiddels hebben we weer een brief van Ds. van Saane ontvangen en deze zal in een dienst worden voorgelezen en daarna hier op de website worden geplaatst.

ZWO groep Ringvaartkerk

 
 
Brief uit libanon Brief uit libanon
Beste gemeente van de Ringvaartkerk, 

Fijn dat u in deze tijd voor Pasen bijzondere aandacht geeft aan de kerken van het Midden-Oosten en aan ons werk hier. 

Als twee Libanezen elkaar voor het eerst ontmoeten, dan stellen ze de volgende vragen. "Hoe heet je? Waar kom je vandaan? O, dan ben je zeker familie van die of die?" De familienaam en afkomst verraden tot welke religieuze en politieke groep je gesprekspartner behoort. Zo weet je met wie je te maken hebt: een vriend of een vijand. 

Libanon is een land met verschillende groepen die dicht op elkaar wonen. Het lijkt wel een lappendeken. Meestal leven die groepen in vrede samen, maar soms botsen ze met elkaar. De sfeer in het land kan dan ineens heel grimmig en gevaarlijk zijn. De vraag die vandaag ook hier de geesten scheidt is: steun je Rusland of de Oekraïne?

Pas had ik het hierover met een groep studenten naar aanleiding van Jezus' roep om niet te oordelen. Zij legden uit dat zij een nieuw begin willen maken. Ze willen de ander niet allereerst identificeren als lid van een bepaalde religieuze of politieke groep, maar als medemens en landgenoot. De andere dingen komen dan later wel ter sprake. Anders hebben vriendschap en vrede geen kans, zo legden ze uit. Als de jongere generatie zo denkt, dan geeft dat hoop voor de toekomst. 

Hartelijke groet,
Wilbert van Saane
 
 
Video Libanon Video Libanon
Bekijk hier  een filmpje waarin Wilbert van Saane iets over zijn werk vertelt.


Wilt u de preek, die ds. Van Saane op 17 juli heeft gehouden, nog eens nalezen, dan kunt u die hier downloaden.  Wilt u de hele dienst terugkijken, dan kan dat  via Ringvaartkerk PGN Nieuwerkerk ad IJssel - Kerkdienstgemist.nl.