Actie Solidariteitskas 2022 Actie Solidariteitskas 2022
Op dit moment hebben al onze gemeenteleden het verzoek gehad om een bijdrage te leveren aan deze solidariteit van en voor de plaatselijke protestantse gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland.

Helaas is de QR-code op de brief door een technisch probleem niet bruikbaar gebleken. 


Wat is de Solidariteitskas?
Binnen plaatselijke kerken zijn soms meer ideeën en initiatieven dan geld. En dit laatste is soms nodig om een initiatief van de grond te krijgen. Af en toe kan een plaatselijke kerk in financiële problemen komen, die de draagkracht van de leden te boven gaat.
Voor al deze situaties kent de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) een Solidariteitskas. Deze is bestemd voor plaatselijke gemeenten en wordt gevuld door plaatselijke gemeenten. 
lees meer »
 
Vrijdagavondfilm 'Honeyland'

Vrijdagavondfilm 'Honeyland'
Vrijdag 11 november om 20.00 uur hebben we de eerste film van dit seizoen rond het jaarthema 'Samen één aarde'.
In het schitterende berglandschap van Noord-Macedonië leeft Hatidze in een eenvoudig, stenen huisje, samen met haar zieke moeder. Haar inkomsten zijn afhankelijk van de wilde bijen die ze met zorg volgens oude tradities teelt. Haar motto luidt: ‘Neem de helft van de honing en laat de andere helft voor de bijen’. Zo draagt ze er zorg voor dat de aarde niet wordt uitgeput. Maar op een dag arriveert een rumoerige familie met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien… Filmmakers Tamara Kotevska en Ljubomir filmden drie jaar ter plaatse en maakten een visueel poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur.
 
Excursie ’s-Hertogenbosch: kathedraal en stadsklooster

Excursie ’s-Hertogenbosch: kathedraal en stadsklooster
Zaterdag 15 oktober vertrekken we al vroeg per trein naar ’s-Hertogenbosch. We bezoeken de kathedraal, die uniek is vanwege de vele luchtbogen met beeldhouwwerken. Wie kent niet de ‘erwtenman’ en de bij de laatste renovatie toegevoegde ‘engel met smartphone’? De kerk is toegewijd aan St. Jan en binnen bevindt zich het beroemde beeld van de Soete Lieve Vrouwe van Den Bosch.
lees meer »
 
Filmpjes om over na te denken... Filmpjes om over na te denken...

Regelmatig verrassen wij u met een videoblog via YouTube. Op die manier proberen we wat stof tot nadenken te geven. Deze videoblogs staan op ons eigen videokanaal voor de Ringvaartkerk. Klik op de afbeelding om alle films te kunnen zien.