Eeuwigheidszondag 2021

Zondag 21 november was Eeuwigheidszondag. Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar worden alle overledenen herdacht. Doordat ook dit jaar maar weinig mensen de dienst konden bijwonen, werd de kerk ook 's middags opengesteld zodat iedereen een kaarsje aan kon steken en een overledene kon herdenken.

Snertlunch 2021

Ook dit jaar was een snertlunch en een snertdiner gepland. Beide gingen niet door en konden mensen, net als vorig jaar, een emmertje snert afhalen.
De snert werd op donderdag gemaakt en vrijdag was gelegenheid om de emmertjes op te halen.

Kerkcafé afscheid Peter Treep

Zaterdag 2 oktober was er dan toch een informeel afscheid van Peter Treep als predikant, waarbij we – op vertoon van de Covid-QR-code – geen afstand meer hoefden te houden.

Barbecue

Voorafgaand aan het afscheid van Peter Treep was er de jaarlijkse (uitgestelde) barbecue.
Het was een feest om zoveel mensen bij elkaar te zien.

Afscheid Marjolijn Verschoor

Zaterdag 27 maart werd op informele wijze afscheid genomen van ds. Marjolijn Verschoor onder het thema 'op de thee bij Marjolijn'. In estafettevorm kwamen achtereenvolgens vertegenwoordigers van verschillende taak/werkgroepen langs waar Marjolijn intensief mee heeft samengewerkt. Iedereen had zo een eigen verhaal en bracht ook nog wat mee...

Nieuwjaarswensenwand

Om elkaar fysiek een goed jaar te wensen is lastig. Daarom deze digitale 'muur' met nieuwjaarswensen. Wil je ook je wens toevoegen? Stuur dan een mail met je wens naar taakgroepvt@ringvaartkerk.nl

Afscheid koster/beheerder Kees Bloot

Na 40 jaar koster/beheerder te zijn geweest – eerst van De Bron, vervolgens van de ringvaartkerk – heeft Kees in de dienst van 20 december 2020 afscheid genomen. Dat ging gepaard met een blijk van waardering van de Protestantse gemeente en met het verlenen van de hoogste onderscheiding van de landelijke Vereniging van Kerkrentmeesters.

Snertlunch

De traditionele snertlunch trekt meestal meer dan 70 mensen naar de Ringvaartkerk. Wat nu in de coronatijd, hoe doe je dat coronaproof?
Met een aangepaste opzet waren er uiteindelijk bijna 100 bestellingen. Op vrijdag was het een komen en gaan om de emmertjes met soep en roggebrood met spek volgens afspraak op te halen. Leuke solo-gesprekjes, geen oploop.
De mensen van Jongeren In Actie verzorgden op zaterdag de bezorging. Zij mogen de opbrengst gebruiken bij hun “Goede Doel”. De voorbereiding verliep volgens (goedgekeurd) plan. De napret bestond uit vele appjes, mailtjes en foto’s. Dat motiveert en geeft binding (tja erwtensoep hè).

Eeuwigheidszondag 2020

Zondag 22 november was Eeuwigheidszondag. op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar worden alle overledenen herdacht. Doordat er dit jaar maar weinig mensen in de dienst bij konden zijn werd de kerk ook 's middags opengesteld zodat iedereen een kaarsje aan kon steken en een overledene kon herdenken. Daar werd goed gebruik van gemaakt.

Voedselbankactie 2020

Voedselbankactie groot succes!
Zoals elk jaar wilde de diaconie aandacht besteden aan Dankdag voor gewas en arbeid. Dit jaar was het door corona een extra uitdaging om alles goed te laten verlopen, Maar zelfs in coronatijd kwam u in grote getale voedsel brengen voor de voedselbank. Ook de leden van de St. Joseph parochie wisten de Ringvaartkerk te vinden om hun bijdrage aan de inzamelingsactie af te geven. Namens de voedselbank in Rotterdam en Stichting ” Zuidplas Helpt” willen wij een ieder, die heeft bijgedragen aan het welslagen van deze actie, hartelijk bedanken!

Startweek 2020

Tijdens de startweek (7-13 september j.l.) werden er met verschillende gemeenteleden   verschillende activiteiten gedaan die gepresenteerd werden tijdens de startzondag. Op maandag zongen gemeenteleden de liederen in voor de dienst, op dinsdag was er verdieping tav de lezingen werden deze opgenomen. Woensdagmiddag gingen de kinderen aan de slag. Donderdag meditatie en gebeden en vrijdag de start van het jongerenproject.