Film op de vrijdagavond Film op de vrijdagavond
Vanaf november presenteren we in het winterseizoen weer vier aansprekende films die passen bij ons jaarthema en aanleiding geven tot overdenking of discussie. De toegang is gratis voor een ieder binnen en buiten onze kerkelijke gemeente. De voorstelling begint steeds om 20.00 uur (met uitzondering van de familiefilm die om 19.30 uur begint!).  In verband met de Corona-maatregelen hebben we het aantal plaatsen moeten beperken en is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Mocht de activiteit geannuleerd worden dan krijgt u daarover een bericht.

lees meer »
 
Gespreksgroep 18+ Gespreksgroep 18+
Jongeren van 18 jaar en ouder nodigen we uit om met leeftijdgenoten te praten over geloofsthema’s. De gesprekskring staat onder leiding van ds. Marjolijn Verschoor. Info: predikant@ringvaartkerk.nl
 
#Durfte #Durfte
De grote vraag binnen kerken is op dit moment: hoe kunnen we elkaar blijven ontmoeten – liefst door alle generaties heen – maar wel in kleine groepen. Veel sociale activiteiten gaan niet door. Door het inachtnemen van de anderhalve-meter-afstand wordt het ook al snel ongezellig. 
lees meer »
 
Christelijke meditatiegroep Christelijke meditatiegroep
Herken je dat? Dat het soms zo druk is in je hoofd. Al die gedachten over wat je nog moet doen. Ondertussen vliegt de tijd voorbij. En herken je dan misschien ook die momenten dat je bijvoorbeeld ergens in de natuur loopt en er een bepaalde rust over je komt? Dat alles lijkt te ‘kloppen’ en je gedachten ook even tot rust komen? Misschien ervaar je dat ook wel eens in de kerk of als je bidt. Of dat een bepaald lied of een psalm in je hoofd ‘rond blijft zingen’, wat diezelfde rust geeft. En misschien ervaar je die momenten wel als cadeautjes van God. 
lees meer »
 
Ad hoc gespreksgroep Ad hoc gespreksgroep
Het kan maar zo gebeuren dat er zich een onderwerp aandient waar een aantal mensen zich op zouden willen bezinnen. Wanneer zich dat voordoet wordt er een ‘ad hoc gespreksgroep’ opgezet om er over door te praten.
lees meer »
 
Gesprekken op de maandagmiddag Gesprekken op de maandagmiddag
Al een paar jaar is er een gespreksgroep over actuele en eigentijdse onderwerpen op de maandagmiddag. Allerlei zaken die met geloof te maken hebben komen aan de orde. Soms praten we met elkaar vanuit een Bijbelgedeelte en een andere keer kiezen we voor een artikel uit de krant of een gedeelte uit een boek.
lees meer »
 
Gespreksgroep kijk op geloof Gespreksgroep kijk op geloof
Ook dit seizoen komt deze gespreksgroep, allereerst gericht op de leeftijdsgroep tussen de 25 en 50 jaar, bij elkaar. Tijdens de avonden praten we over geloofsthema’s en over de betekenis daarvan voor ons dagelijks leven. Ook is er volop ruimte voor persoonlijke ontmoeting. info: predikant@ringvaartkerk.nl
 
Gesprekken over geloof en leven Gesprekken over geloof en leven
Dit seizoen zijn de voorheen genoemde ‘huiskamergesprekken’ gepland op zondag 8 november, aansluitend aan de ochtenddienst in de Ringvaartkerk en op nog vast te stellen avonden in de daaropvolgende week. Het thema sluit aan bij het jaarthema ‘Durf te leven!’, een thema dat veel mogelijkheden biedt om met elkaar in gesprek te gaan, om te delen en te ontdekken.
lees meer »
 
Kerkcafé Kerkcafé
Ook dit seizoen kunnen wij elkaar weer ontmoeten tijdens het kerkcafé. Op vijf vrijdagavonden is er vanaf 20.30 uur – onder het genot van een drankje en een hapje – een aanzet voor een gesprek over een actueel thema. Voor iedere avond dient u zich in te schrijven. Mocht de activiteit geannuleerd worden dan krijgt u daarover een bericht.

lees meer »