Zeven wegen van barmhartigheid Zeven wegen van barmhartigheid

Sta op en ga! Geef dorstigen te drinken!
Barmhartigheid is een actief woord. Het roept op tot actie. Ons hart spreekt en toont liefde als we de wereld in gaan. Vandaag lopen de slippers met daarbij water en blauwe voile symbolisch vanuit ons hart de wereld in. Er is oog voor de ander die -in letterlijke of figuurlijke zin- water nodig heeft.
(26 september 2021)

 

Opstaan en gaan! Een thema dat prima past bij het werk van de Pauluskerk. Het werk waar het vandaag over gaat. Op alle mogelijke manier wordt hulp en ondersteuning geboden aan hen die dat nodig hebben. ‘Warmhartigheid’ komt in vele vormen tot uiting. 
Barmhartigheid is een actief woord. Het roept op tot actie. We mogen ons hart laten spreken en onze  liefde tonen als ook wij de wereld ingaan.
Dit alles wordt gesymboliseerd door het hart met de groene ondergrond en bloemen & grassen. Er is voor groen gekozen, de kleur van het gewone leven. Want barmhartigheid is een alledaags onderdeel van het gewone leven.
Bij het hart staan koffertjes waarmee de kinderen van de kindernevendienst op pad gaan.
(17 oktober 2021)


 

Sta op en ga! Bezoek gevangenen.
Barmhartigheid is een actief woord. Het roept op tot actie. Ons hart spreekt en toont liefde als we de wereld in gaan. De gekozen liturgische kleur groen staat voor het gewone leven, want barmhartigheid is een alledaags onderdeel van het gewone leven.
Vandaag zien we de schoen terug waarin een gevangen kaars van Amnesty International staat. In en nabij de andere schoen staan distels, ook een teken van gevangenschap.
Bij het hart staat een ‘zachte, liefdevolle’ bloem als symbool voor deze weg van barmhartigheid.
(31 oktober 2021)
terug