Waarom Solidariteitskas?

Gemeente helpen elkaar
Waarom Solidariteitskas?

Als gemeente binnen de Protestantse Kerk Nederland zijn we verbonden met andere gemeenten in andere plaatsen. Een gemeente die tijdelijk een financiële overbrugging nodig heeft kan een beroep doen op de zogenaamde Solidariteitskas van de Protestantse Kerk Nederland. Dat kan nodig zijn omdat het bij die gemeente even niet lukt om op eigen kracht voor elkaar te krijgen wat noodzakelijk is om als gemeente vitaal te blijven. Of omdat er dringend behoefte is aan een tijdelijke pastor of kerkelijk werker. Of omdat het nodig is om als missionaire gemeente actief te zijn in bijvoorbeeld een oude stadswijk of een nieuwbouwwijk. Of er is een tijdelijke bijdrage nodig om de jeugd meer bij de gemeente te betrekken.

lees meer »
 
Kerkdiensten op Youtube Kerkdiensten op Youtube

De kerk is dicht, maar de boodschap van Christus gaat door! Regelmatig verrassen wij u met een videoblog via YouTube. Op die manier proberen we ons jaarthema ‘Durf te leven!’ gestalte te geven. Deze videoblogs staan op ons eigen videokanaal voor de Ringvaartkerk. Klik op de afbeelding om alle films te kunnen zien.
 
Open kerk Open kerk
Elke donderdagmorgen is ons kerkgebouw open. We merken dat mensen elkaar missen, maar het ook missen om even uit de alledaagse werkelijkheid naar een plek toe te gaan om stil te worden voor God. Dat is de reden dat we de kerk open doen op donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Met inachtneming van al de regels van afstand e.d. kan iemand even gaan zitten voor stilte/gebed en er is een predikant beschikbaar voor een gesprek.
 
lees meer »
 
Kerkdienst live op internet Kerkdienst live op internet
 Momenteel worden er fysieke diensten gehouden worden voor maximaal 40 mensen, inclusief kinderen, exclusief medewerkers. U kunt thuis via de website de gestreamde vieringen zowel rechtstreeks als later bekijken. Klik hiervoor op de knop hierboven. Op die manier zijn we als gemeente toch met elkaar verbonden.
 
Jongeren naar Tanzania Jongeren naar Tanzania
Annet, Ella, Femke, Fieke, Jelle, Jens, Jolien, Lucas, Myrthe, Nathan, Stijn en reisbegeleiders Linsey en Michiel gaan in de zomer van 2022 een reis maken naar Tanzania om de lokale bevolking te ondersteunen met het bouwen van een schoolgebouw en daarnaast activiteiten te ondernemen met deze mensen. Afgelopen tijd organiseerden ze verschillende sponsoracties. Klik hier voor de film hierover