Workshop ‘God in de supermarkt’ in de Ringvaartkerk

Vrijdagavond 25 november is Alfred Slomp te gast in de Ringvaartkerk met een workshop ‘God in de supermarkt’; een actieve, sociale en informatieve performance met de nodige humor. Hij verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader.

Het is vast herkenbaar: je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de gewone boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. Alfred gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. Hij gebruikt hierbij veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Het programma op 25 november in de Ringvaartkerk, begint om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 20.00 uur.