woensdag 16 november 2022

Ringvaartkerk
Tijdstip:

SCHUD HET STOF NOGMAALS AF
Afgelopen seizoen hebben we kunnen genieten van een Leerhuis over het bijbelboek Marcus. De deelnemers waren erg enthousiast en vroegen om meer! En dat gaat gebeuren…
De bijbel, het geloofsboek van de christenen, is voor 90% van Joodse oorsprong. Enkele brieven in de Apostolische Geschriften daargelaten, zijn de bijbelboeken vanuit Joodse optiek geschreven.
We lezen de bijbel met christelijke ogen en daarmee laten we veel mooie en bijzondere teksten soms te weinig uit de verf komen.
In een nieuw Leerhuis van vier avonden willen we twee belangrijke tekstgedeelten door een Joodse bril bestuderen. De eerste twee avonden over de Tien Woorden (Aseret Hadivrot), op de beide avonden daarna over de Bergrede. Het doel is om ánders te lezen dan we gewend zijn – omdat ons dat geleerd is. En dan is het goed om zo nu en dan opnieuw het stof van die oude teksten af te schudden.
Ringvaartkerk, woensdag 16 en 30 november, 18 januari en 1 februari, 20.00 uur. Opgave: taakgroepvt@ringvaartkerk.nl.