Een bijzonder kwade Jona...

zondag 30 januari 2022 om 10:00 uur

eredienst
Voorganger(s): dhr. Theo Legters
Tekst(en): Jona hoofdstuk 3 en 4
Ouderling(en): Angela Elfrink
Organist: Rob van Esseveldt

IN THE PICTURE!

De jaarlijkse Scholenzondag staat dit jaar in het teken van de profeet Jona. De weigerachtige profeet, die van God een tweede kans kreeg.  Daarnaast krijgt hij van God een belangrijke les, die ook voor ons, als kleine én grote mensen, van betekenis is!

Op school hebben de kinderen de verhalen van Jona  hoofdstuk 1 en 2 gehoord en daar over gewerkt; in deze viering gaan we verder met hoofdstuk 3 en 4.

De tekst wordt gelezen uit de Startbijbel.

We zingen de volgende liederen:

Opw lied 553: Laat het feest zijn in de huizen; lied 139 vs 1 en 2; lied 992 vs1-4; Jona, Jona, ga naar Ninevé; Ik ken je wel; opw lied 599: Nog voordat je bestond; lied 415 vs 1,2,3 en tot slot, na de zegen: You say (Lauren Daigle).

Omdat het tegelijk een Jong en Oud-dienst is, zal naast het orgel ook de band liederen begeleiden!

Collecte Protestantse Kerk

Jong Protestant

Interactief aan de slag met de Bijbel

Elk jaar strijden jongerengroepen uit heel Nederland voor de hoogste score bij Sirkelslag, een interactief bijbelspel van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. De groepen spelen het spel vanaf hun eigen locatie en staan online met elkaar in verbinding. Bij Sirkelslag staan altijd een bijbelverhaal en vaak ook diaconale thema's centraal. Jongeren gaan zo op een ongedwongen manier met geloofsonderwerpen aan de slag. Voor kerken is Sirkelslag een mooie kans om hen betrokken te houden.