Burgerlijke Gemeente Burgerlijke Gemeente
Nieuwerkerk aan den IJssel maakt deel uit van de Gemeente Zuidplas, samen met de dorpen Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. Zuidplas is een groeigemeente van meer dan 40.000 inwoners in het groene hart van Zuid-Holland, tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. Nieuwerkerk is de grootste plaats met circa 22.000 inwoners op de grens tussen de Prins Alexanderpolder en de Zuidplaspolder en kent goede voorzieningen. Er is een NS-station op de lijn Rotterdam-Gouda,  er zijn diverse busverbindingen met de omliggende plaatsen en er is een ruim aanbod aan scholen, maatschappelijke organisaties, horeca en winkels. Het hoofdwinkelcentrum ‘De Reigerhof’ bevindt zich naast het gemeentehuis en vormt het nieuwe centrum, niet ver van het station. Ook de wijken ‘Dorrestein’ en het ‘Oude Dorp’ hebben winkelvoorzieningen. Er is een ruim aanbod van basisscholen; het voortgezet onderwijs is deels gecombineerd met de omringende gemeenten Capelle aan den IJssel, Gouda en Rotterdam. 
In de omgeving zijn ruime mogelijkheden tot recreatie in een groene omgeving: de Rotte en de Rottemeren, de omgeving van de Zevenhuizerplas met de Willem Alexander Roeibaan, het bijbehorende natuurgebied en het Hitlandgebied tussen Nieuwerkerk en Capelle. Ideaal voor wandelen en fietsen!
Onze kerkelijke gemeente onderhoudt een goede relatie met de gezamenlijke kerken:  de Hervormde Gemeente (2 wijkkerken), de Rooms-Katholieke parochie, de  Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, en twee Volle Evangeliegemeenten. Het interkerkelijk overleg verzorgt diverse gezamenlijke activiteiten en er is een gezamenlijke website: www.geloofinnieuwerkerk.nu.
Meer informatie over de gemeente Zuidplas en Nieuwerkerk vindt u in de digitale gemeentegids https://zuidplas.smartmap.nl
 
terug