Vacature Vacature
Door het vertrek van ds. Marjolijn Verschoor en het emeritaat van ds. Peter Treep zijn wij als Ringvaartkerk-gemeente op zoek naar een fulltime predikant, die samen met ons op weg gaat. Door de kerkenraad zijn twee profielen vastgesteld: een van onze gemeente en een van de te beroepen predikant. Inmiddels is een beroepingscommissie van start gegaan om voor ons een geschikte kandidaat te zoeken. Via deze plek op de website kunt u zich hierin verdiepen en zult u op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

Voortgang beroepingswerk Voortgang beroepingswerk
De beroepingscommissie heeft in de periode november-december haar voorbereidingsfase afgerond en is in januari met de wervingsfase begonnen. De vacature wordt landelijk  bekend gemaakt en de commissie zal contact zoeken met predikanten die via het landelijk mobiliteitsbureau of vanuit de gemeente zijn voorgedragen. Geïnteresseerde predikanten kunnen tot 13 februari rechtstreeks te reageren via het mailadres beroepingscommissie@ringvaartkerk.nl

Vacaturetekst Vacaturetekst
Lees hier de landelijk gepubliceerde  vacaturetekst

Profiel van de predikant Profiel van de predikant
De kerkenraad heeft - gehoord de gemeente - dit profiel van de nieuwe predikant vastgesteld. Herkent u zich als predikant in het profiel en wilt u nader contact met ons over de vacature? Stuur dan uw brief met motivatie vóór 13 februari naar het mailadres beroepingscommissie@ringvaartkerk.nl of per post naar de secretaris van de beroepingscommissie (J.S. Starreveld, J.A. Beijerinkstraat 15, 2912 AA Nieuwerkerk aan den IJssel). Voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Karel Aardse, voorzitter van de beroepingscommissie, op nummer 06.51.101.168 (bij voorkeur tussen 19.00 en 20.00 uur). Ook is er op aanvraag een informatiepakket beschikbaar.

Pastorie

Voor de te beroepen predikant is er een ruime pastorie beschikbaar met een aparte spreek- en werkruimte op het adres Burgemeester Vogelaarsingel 14, 2912 BB, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Profiel van onze gemeente Profiel van onze gemeente
Profiel van de PGN Ringvaartkerk
De kerkenraad heeft, na de gemeente gehoord te hebben, dit profiel vastgesteld op 11 oktober 2021.

Burgerlijke Gemeente Burgerlijke Gemeente
Nieuwerkerk aan den IJssel maakt deel uit van de Gemeente Zuidplas, samen met de dorpen Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. Zuidplas is een groeigemeente van meer dan 40.000 inwoners in het groene hart van Zuid-Holland, tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. Nieuwerkerk is de grootste plaats met circa 22.000 inwoners op de grens tussen de Prins Alexanderpolder en de Zuidplaspolder en kent goede voorzieningen. Er is een NS-station op de lijn Rotterdam-Gouda,  er zijn diverse busverbindingen met de omliggende plaatsen en er is een ruim aanbod aan scholen, maatschappelijke organisaties, horeca en winkels. Het hoofdwinkelcentrum ‘De Reigerhof’ bevindt zich naast het gemeentehuis en vormt het nieuwe centrum, niet ver van het station. Ook de wijken ‘Dorrestein’ en het ‘Oude Dorp’ hebben winkelvoorzieningen. Er is een ruim aanbod van basisscholen; het voortgezet onderwijs is deels gecombineerd met de omringende gemeenten Capelle aan den IJssel, Gouda en Rotterdam.
In de omgeving zijn ruime mogelijkheden tot recreatie in een groene omgeving: de Rotte en de Rottemeren, de omgeving van de Zevenhuizerplas met de Willem Alexander Roeibaan, het bijbehorende natuurgebied en het Hitlandgebied tussen Nieuwerkerk en Capelle. Ideaal voor wandelen en fietsen!
Onze kerkelijke gemeente onderhoudt een goede relatie met de gezamenlijke kerken:  de Hervormde Gemeente (2 wijkkerken), de Rooms-Katholieke parochie, de  Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, en twee Volle Evangeliegemeenten. Het interkerkelijk overleg verzorgt diverse gezamenlijke activiteiten en er is een gezamenlijke website: www.geloofinnieuwerkerk.nu.
Meer informatie over de gemeente Zuidplas en Nieuwerkerk vindt u in de digitale gemeentegids https://zuidplas.smartmap.nl

Gemeenteberaad september 2021 Gemeenteberaad september 2021
Verslaglegging van het Gemeenteberaad, gehouden op 9 en 13 september 2021 naar aanleiding van zowel het profiel van de gemeente als van het profiel van de te beroepen predikant.

Beroepingscommissie Beroepingscommissie
De beroepingscommissie bestaat uit de volgende leden:

dhr. Karel Aardse, voorzitter
mw. Marlies van Beuzekom