Jongeren in Actie nieuwsbrief december 2020 Jongeren in Actie nieuwsbrief december 2020
Nieuwsbrief december 2020

Beste lezer,

In de vorige nieuwsbrief in oktober hebben wij zeker niet stilgezeten! Door deze nieuwsbrief zorgen wij dat u weer volledig op de hoogte bent van al onze activiteiten.

Wie zijn we ook alweer?
Wij zijn Annet, Ella, Femke, Fieke, Jelle, Jens, Jolien, Lucas, Myrthe, Nathan, Stijn en reisbegeleiders Linsey en Michiel. Als Covid-19 geen roet in het eten gooit, gaan wij in de zomer van 2021 met elkaar de reis maken naar Tanzania om de lokale bevolking te ondersteunen met het bouwen van een schoolgebouw en daarnaast activiteiten te ondernemen met deze mensen. Op onze Facebookpagina (Jongeren in Actie 2021) en Instagrampagina (@jongereninactie) kunt u uitgebreider lezen wie wij zijn en waarom wij mee gaan. Daarnaast blijft u op de hoogte van alle updates. Klik dus vooral even op volgen!


Wat hebben we al gedaan?
In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over het auto’s wassen in september en de sponsoren van de shirts. Sinds die tijd heeft er weer een aantal andere acties plaats gevonden. Zo hebben we een loterij gehouden waar u wellicht ook loten van heeft gekocht. In totaal hebben wij alle 2500 loten kunnen verkopen en zijn de prachtige prijzen ondertussen aangekomen bij de winnaars! De trekking vond plaats op het kantoor van onze trotse sponsor van der Panne makelaardij. Tegelijkertijd hebben wij wijn verkocht, speculaastaartjes gebakken en verkocht en heeft Maarten van ’t Hoff zijn beroemde erwtensoep gemaakt en verkocht voor ons goede doel! Uiteraard hebben wij dit alles geheel gedaan volgens de, op dat moment, geldende Covid-19 maatregelen. De opbrengst in totaal van deze drie acties is ongeveer €5000,- geweest, dat maakt dat we een tussenstand hebben van ongeveer €8000,-! 


Welke acties lopen er nu?
€8000,- is natuurlijk een hoop geld, maar we zijn er nog lang niet! Daarom gaan we voor nu weer verder met 2 nieuwe acties. Op 30 december 2020 gaan wij oliebollen bakken en verkopen op bestelling. Een zak van 5 oliebollen kost € 4,00 en een zak van 10 kost € 7,00. Bestellen kan via: jongereninactie2021@outlook.com. Meer informatie kunt u vinden in de flyer (in de bijlage). Daarnaast was het plan om op 1 januari de nieuwsjaarduik bij de Zevenhuizerplas te gaan doen gaan. Helaas is dat niet verantwoord op dit moment, toch hebben een mooi alternatief kunnen bedenken. Wij zullen namelijk een ice bucket challenge gaan doen. Op 1 januari 2021 om 12:00 uur ’s middags zal er op onze social media accounts een filmpje verschijnen waarin wij allemaal een emmer met ijskoud water over ons hoofd gooien. U kunt ons sponsoren door een bedrag te geven voor deze heldhaftige daad. Dit kunt u doen door contact te zoeken met één van de reizigers of door een mailtje te sturen naar het mailadres jongereninactie2021@outlook.com. 


Wat gaat er de komende tijd gebeuren?
De komende maanden zullen er hopelijk nog vele acties volgen, hopelijk ja. Door de huidige situatie in de wereld is het nog maar afwachten of onze reis in 2021 wel doorgaat, mocht dit niet zo zijn stellen we het gewoon een jaar uit. Het doel van de reis is om de plaatselijke bevolking te ondersteunen, als dat niet komende zomer is doen we het gewoon het jaar daarna. Houd dus vooral onze nieuwsbrieven en social media in de gaten zodat u altijd op de hoogte bent!

Verder nog wat informatie
Net als bij voorgaande reizen vanuit onze kerk is er ook dit jaar weer een stuurgroep die ons de juiste richting ‘opstuurt’. Deze bestaat uit Angela en Marc Elfrink, Caroline en Peter van Vliet en reisbegeleiders Linsey Debets en Michiel van ’t Hoff. Bij vragen, opmerkingen of een positieve boodschap kunt u contact opnemen met iemand van de stuurgroep of een mailtje sturen naar: jongereninactie2021@outlook.com.

Namens alle reizigers, met vriendelijke groet,
Annet van der Ploeg
Jelle van ‘t Hoff

 
terug