#Durfte #Durfte
Een nieuw initiatief van de PKN is ‘#Durfte’. Hierbij ontmoeten leden van de gemeente met een gezamenlijke interesse elkaar om dingen uit te proberen en iets van elkaar te leren. Soms voor een goed doel, soms alleen voor het stimuleren van het onderlinge contact. ‘Geloven is ook doen. Samen dingen uitproberen en zien hoe het uitpakt. Samen iets ervaren van God’. Met ruimte voor bezinning, verstilling of een goed gesprek. Zo ga je met elkaar de diepte in. En met het resultaat van het werk kunnen we mogelijk iets betekenen voor onze omgeving.

In Dronten wordt een volkstuin gerund: #DurfteBoeren. Met de aardappelopbrengst werd friet gebakken voor de hele gemeente tijdens dankdag. Jong en oud ontmoeten elkaar bij het onkruid wieden, het spitten, water geven of de oogst. Met de voeten in de klei wordt de grootsheid van de schepping ervaren. Beginners en gevorderden zorgden samen voor een bijzonder resultaat.

Maar er is meer mogelijk: #DurfteFilmen (gemeentleden die voor en achter de camera staan om filmpjes te maken ten behoeve van de website); #DurfteKlussen (voor mensen die graag iets willen maken maar niet weten hoe, maar mogelijk ook om anderen helpen die dat zelf niet meer kunnen); #DurfteKoken (samen een maaltijd in elkaar zetten om samen te eten of voor anderen); #DurfteLopen (met een groepje een wandeling maken). De insteek is dat een groepje van 4-6 personen samen iets gaat doen, maar starten met een groepje van 2 personen is ook geen probleem. Dat kan in een ruimte in de kerk maar ook bij mensen thuis of gewoon buiten. Om te zorgen dat de groepen niet te groot worden, vragen we wel of iedereen zich van te voren op wil geven voor een activiteit. Middels de zondagsbrief, Over en Weer en de website willen we laten zien welke activiteiten er de komende tijd te verwachten zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een eenmalige bijeenkomst tot een langlopend project. De kunst is alleen te kijken waar behoefte aan is en wie dit wil organiseren. De werkgroep Vorming en Toerusting heeft hierover nagedacht en komt hieronder met een hele lijst mogelijkheden. Maar heb je een idee dan is het ook mogelijk zelf een voorstel te doen voor een activiteit.

Wil je bepaalde vaardigheden aanleren of heb je deze al, maar wil je die overbrengen op anderen, mail naar taakgroepvt@ringvaartkerk.nl. Data worden vastgesteld in overleg met de mensen die zich opgeven.

Op dit moment hebben we twee groepen actief
#durftelunchwandelen: iedere donderdagmiddag om 12.15 uur vertrekt er vanaf de Ringvaartkerk een aantal mensen om tijdens de lunch een frisse neus te nemen, de zinnen te verzetten en bij elkaar te informeren hoe het gaat.
#durftetuinieren: Afgelopen weken is er een volkstuin winterklaar gemaakt. Komende maanden zal deze groep het rustig hebben maar in het voorjaar....